محل تبلیغات شما

(قسمت اول):

حضرت‌ در نامه‌اش‌ به‌ مالک‌ اشتر می‌نگارد:

پس‌ روزی‌ کارمندان خودرا زیاد در نظر بگیر!که‌ فراخی‌ روزی‌، نیروشان‌ دهد تا در پی‌ اصلاح‌ خود برآیند، و سبب بی نیازی شان‌خواهد بود، تا دست‌ به‌ مالی‌ که‌ در اختیار دارند نگشایند و حجتی‌ بُوَد بر آنان‌اگر فرمانت‌ را نپذیرند، یا در امانت‌ خیانت‌ ورزند.

حضرت‌ صرفاً‌ به‌ ایجاد چنین‌ زمینه‌های‌ مثبتی‌کفایت‌ ننمودند و معتقد بودند باید از طرز عمل‌ مأموران‌ نیز آگاه‌ بود و شیوة‌برخورد آنان‌ با مردم‌ را زیر نظر داشت‌ و از میزان‌ صحت‌ و سقم‌ گزارش های‌ آنان‌مطلع‌ بود.

این‌ مراقبت‌ها باید توسط‌ بازرسان‌ ویژه‌ای‌که‌ چشم‌ حکومت‌ محسوب‌ می‌شوند، انجام‌ پذیرد. حضرت‌ می‌فرماید:

پس‌ بر کارهای‌ آنان‌ مراقب باش و جاسوسی‌راستگو وفاپیشه‌ بر ایشان‌ بگمار ، زیرا که مراقبت‌ نهایی‌ تو در کارهایشان،وادارکننده‌ آنهاست‌ به‌ رعایت‌ امانت، و مهربانی‌ بر رعیت، اگر یکی‌ از آنان‌ دست‌به‌ خیانتی‌ گشود و گزارش‌ جاسوسان‌ تو وجود آن‌ خیانت‌ را تایید کرد ، بدین‌ گواه‌ بسنده‌ کن‌ و کیفر او را باتنبیه‌ بدنی‌ بدو برسان‌ و آنچه‌ بدست‌ آورده‌ از او بگیر، سپس‌ او را خوار بدار وخیانت‌کار شمار و طوق‌ بدنامی‌ را در گردنش‌ درآر. ( نهج‌البلاغه، نامه‌ 53)

منبع: امام علی (ع)، حکومت و بازار

نویسنده: محمدنقی نظرپور
25 نهج‌البلاغه، نامه‌ 53.
.26
نهج‌البلاغه، نامه‌53.

منبع: http://ensani.ir

425-فقط یک روز در پناه مشرک

424-کربلا هنگامه تغییر یک امت

423-ریشخند خورشید قسمت دوم

به‌ ,آنان‌ ,که‌ ,نهج‌البلاغه، ,نامه‌ ,، ,نهج‌البلاغه، نامه‌ ,نامه‌ 53 ,علی ع ,دست‌ به‌ ,او را

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

nopatmizo آموزش تجارت الکترونیک Sheila's life yahgkafdhg sahfksh یادداشتهای سردار یاد خوبان Love is ... Jumping BoA Genie's notes دفاع همه جانبه