محل تبلیغات شما

(قسمت اول):

حضرت‌ در نامه‌اش‌ به‌ مالک‌ اشتر می‌نگارد:

پس‌ روزی‌ کارمندان خودرا زیاد در نظر بگیر!که‌ فراخی‌ روزی‌، نیروشان‌ دهد تا در پی‌ اصلاح‌ خود برآیند، و سبب بی نیازی شان‌خواهد بود، تا دست‌ به‌ مالی‌ که‌ در اختیار دارند نگشایند و حجتی‌ بُوَد بر آنان‌اگر فرمانت‌ را نپذیرند، یا در امانت‌ خیانت‌ ورزند.

حضرت‌ صرفاً‌ به‌ ایجاد چنین‌ زمینه‌های‌ مثبتی‌کفایت‌ ننمودند و معتقد بودند باید از طرز عمل‌ مأموران‌ نیز آگاه‌ بود و شیوة‌برخورد آنان‌ با مردم‌ را زیر نظر داشت‌ و از میزان‌ صحت‌ و سقم‌ گزارش های‌ آنان‌مطلع‌ بود.

این‌ مراقبت‌ها باید توسط‌ بازرسان‌ ویژه‌ای‌که‌ چشم‌ حکومت‌ محسوب‌ می‌شوند، انجام‌ پذیرد. حضرت‌ می‌فرماید:

پس‌ بر کارهای‌ آنان‌ مراقب باش و جاسوسی‌راستگو وفاپیشه‌ بر ایشان‌ بگمار ، زیرا که مراقبت‌ نهایی‌ تو در کارهایشان،وادارکننده‌ آنهاست‌ به‌ رعایت‌ امانت، و مهربانی‌ بر رعیت، اگر یکی‌ از آنان‌ دست‌به‌ خیانتی‌ گشود و گزارش‌ جاسوسان‌ تو وجود آن‌ خیانت‌ را تایید کرد ، بدین‌ گواه‌ بسنده‌ کن‌ و کیفر او را باتنبیه‌ بدنی‌ بدو برسان‌ و آنچه‌ بدست‌ آورده‌ از او بگیر، سپس‌ او را خوار بدار وخیانت‌کار شمار و طوق‌ بدنامی‌ را در گردنش‌ درآر. ( نهج‌البلاغه، نامه‌ 53)

منبع: امام علی (ع)، حکومت و بازار

نویسنده: محمدنقی نظرپور
25 نهج‌البلاغه، نامه‌ 53.
.26
نهج‌البلاغه، نامه‌53.

منبع: http://ensani.ir

425-فقط یک روز در پناه مشرک

424-کربلا هنگامه تغییر یک امت

423-ریشخند خورشید قسمت دوم

به‌ ,آنان‌ ,که‌ ,نهج‌البلاغه، ,نامه‌ ,، ,نهج‌البلاغه، نامه‌ ,نامه‌ 53 ,علی ع ,دست‌ به‌ ,او را

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

نماز شب گروه پژوهشی جبهه مقاومت اسلامی شهرستان های کاشان و آران و بیدگل چگونه بیماری های مغز واعصاب را درمان کنیم girls-x-x Austin's game خرید پستی عینک آفتابی Dreams of heart اللهم عجل لولیک الفرج بحق زینب کبری سلام الله علیها ایناز چت|چت ایناز|چت روم seoromerkle