محل تبلیغات شما

قسمتسوم- وای‌ بر کم‌فروشان‌

حضرت‌ درعهدنامه‌ مالک‌ اشتر سود حاصل‌ از تلاش‌ بازرگانان را مایه‌ برپایی‌ بازار می داند،ولی می‌فرماید:
و با این‌همه‌ بدان‌ که‌ میان‌ بازرگانان‌ بسیار کسانند که‌ معامله ای‌ بد دارند، بخیلند ودر پی‌ احتکارند . کالا را به‌ هر بها که‌ بخواهند می‌فروشند و این‌ سود جویی‌ وگران فروشی‌ زیانی‌ است‌ بر همگان، و عیب‌ است‌ بر والیان.

بایدخرید و فروش‌ . با نرخ‌های‌ رایج‌ بازار باشد، نه‌ به‌ زیان‌ فروشنده‌ و نه‌خریدار. و آن‌ که‌ پس‌ از منع‌ تو دست‌ به‌ احتکار زند او را کیفر بده‌ و عبرت‌دیگران‌ گردان‌ (1)

امامعلی(ع) اهمیت نظارت بر اقتصاد و بازار را از پیامبر (ص) آموخته بود، مردم‌ مدینه‌قبل‌ از ورود پیامبر(ص) بدترین‌ مردم‌ از جهت‌ توزین‌ بودند، اولین‌ سوره‌ای‌ که‌در مدینه‌ نازل‌ شد آغاز آن وای‌ بر کم‌فروشان‌ بود ! پیامبر اکرم کوشید‌ تا مردم‌مدینه‌  مقید به‌ توزین‌ دقیق‌ شوند (2)

 علی(ع) در بازار بصره به یکی از بازاریان آموزشداد چگونه طلب‌ معاش‌ کند که از آخرت غافل نشود؟ (3)

ایشاناخلاق در بازار را اینطور بیان کرد:
ای‌بازاریان‌ از خدا طلب‌ خیر کنید و به‌ واسطه‌ آسان‌ گرفتن در معامله‌ ، تبرک‌جویید و به این‌ وسیله‌ به‌ مردم‌ نزدیک‌ شوید و با بردباریخود را زینت‌ بخشید (4)

نکته:امام بطور خلاصه مطلب فوق العاده مهمی را بیان می کند آنجا که می فرماید: سود جویی‌و گران فروشی‌ (توسط تاجران) زیانی‌ است‌ بر همگان، و عیب‌ است‌ بر والیان!!!

منابع:

1-     نهج‌البلاغه‌ نامه‌ 53

2-     المیزان‌ ج‌ 20، ص‌ 230

3-     شیخ‌ مفید، الامالی، ص‌ 119

4-     کتاب کافی، ج‌ 5، ص‌ 151

425-فقط یک روز در پناه مشرک

424-کربلا هنگامه تغییر یک امت

423-ریشخند خورشید قسمت دوم

به‌ ,بازار ,که‌ ,است‌ ,     ,مردم‌ ,است‌ بر ,زیانی‌ است‌ ,و با ,بر همگان، ,عیب‌ است‌

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

الکترونیک ercubalig اخبار علمی ، فرهنگی ، مذهبی فروش انواع پایان نامه ، تحقیق ، مقاله ، پروژه ، ترجمه ، پاورپوینت ، انواع طرح های کسب و کار و ... من و قلم paupolacon پارس ناز سفارشات ما سه تا ecarginrie totoucalvest