محل تبلیغات شما

نویسنده سنی مذهب کتاب گار آصفیه می نویسد خاک حیدر آباد هند از ازل به محبت آل رسول مخلوط است . (کتاب گار آصفیه ص560 نوشته خواجه غلام حسین خان)

دانش ، تقوی ، اخلاق نرم و استعداد میر محمد استرابادی و دهها دانشمند دیگر که با او همکاری داشتند، توانست شیعه را محور امور فرهنگی در دوره قطب شاهان کند، در آن بخش از هندوستان از تعامل و همکاری عالمان با حاکمان نجیب، الگویی از حکومت و تمدن اسلامی در حال شکل گیری بود .

اما این چشم انداز، تحقق بیرونی نیافت زیرا اواخر قرن 11 هجری ، حکومت اسلامی دکن در کمال تأسف و ناباوری به دست ارتش هند سقوط کرد و به یکی از دوره های بی نظیر حیات اسلام و تشیع در جنوب هند خاتمه داده شد و جرقه تمدن اسلامی که در گوشه ای از شبه قاره هند زده شده بود به خاموشی گرایید و داغ آن بر دل مسلمان و شیعه نشست.

50 سال بعد شیعه از گوشه ای دیگر (شمال هند در شهر لکهنو) دوباره جوشش آغاز کرد ( قرن 12 هجری) و حیاتی دوباره گرفت، سلطنت اَوَد آغاز به کار کرد، عالمان بسیاری از میان هندیان پدید آمدند و جوامع شیعی هند را رهبری کردند.

اما بدترین اتفاقی که در قرن 12 در هند افتاد این بود که نظامیان انگلیس با قدرت سلاح، بمرور بر کل هندوستان مسلط شدند .

منبع: میر محمد مؤمن استرآبادی(مروج تشیع در جنوب هند) نوشته محی الدین قادری

کانال تاریخ اسلام در ایتا eitaa.com/tarikhy

و در سروش Sapp.ir/tarikhye

425-فقط یک روز در پناه مشرک

424-کربلا هنگامه تغییر یک امت

423-ریشخند خورشید قسمت دوم

هند ,اسلامی ,، ,قرن ,شیعه ,اسلام ,در جنوب ,تشیع در ,تمدن اسلامی ,که در ,گوشه ای ,کتاب گار آصفیه

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

gamulkisop . ulruoguho endless-tears زبان شناسی همگانی وب لژیون دوم نمایندگی سمنان خانمی با طعم طنز riaremutcont کسب درآمد به شیوه نوین ablorara